• Start
  • Om oss
  • Om Niklas Norlén

Niklas Norlén

leg fysioterapeut

Niklas Norlén leg fysioterapeut arbetar heltid inom Muskuloskeletalt ultraljud (MSK) med fokusering på diagnostik, och har nu kommit upp i en ansenlig mängd ca 25000 scanningar och har god praktisk och teoretisk erfarenhet inom MSK.

Nu arbetar Niklas sedan 2016 också som konsult med uteslutande ultraljudsdiagnostik. Niklas ger nu injektioner i alla extremitetsleder för behandling och diagnostik med genomlysning av ultraljudet. Tillsammans med Sven Byström Ortopedkirurg hjälper Niklas tillmed injektioner på fasettleder i ländryggen och nacken samt rot blockader i ländryggen. Han hjälper också till vid specifika artroskopiska operationer i övre och nedre extremiteter med hjälp av ultraljudet (Sonoscopi).

Niklas är specialist sjukgymnast inom idrottsmedicin samt MSc i idrottsvetenskap, och har examen i MDT (Mekanisk Diagnostik och Terapi enligt McKenzie), examen i OMT (Ortopedisk Manuell Terapi) och dansk examen i muskuloskeletal ultraljudsscanning för leg sjukgymnaster.

I dag är Niklas också huvudföreläsare och instruktör för introduktionsutbildningen inom MSK för ortopeder inom axel kirurgi, som Danderyds Sjukhus är ansvariga för tillsammans med GE Health Care. Niklas samarbetar med alla seriösa MSK leverantörer i Sverige och hjälper deras kunder med MSK utbildning på olika nivåer.

Niklas Norlén
Niklas Norlén

Sedan ett par år tillbaka föreläser han regelbundet på Naprapat Högskolan inom området MSK. Föreläsningarna är uppskattade av lärare och elever. Niklas är även en ofta inbjuden föreläsare inom området MSK på fotbollsmedicinska kongresser, sjukgymnastdagarna, Stockholm Arthroscopy & Rehabilitation Conference m.m

Ett väl utvecklat samarbete finns också med flera större sjukgymnastkliniker, idrottskliniker och naprapatkliniker i Stockholmsregionen och Sverige som skickar patienter för utredning och diagnostik. Flera svenska landslag väljer också att använda de tjänster som Niklas kan erbjuda inom MSK för diagnostik. Niklas startade 2009 Hands-on Sweden som är ett utbildningsföretag inom MSK. Utbildningen blev OMT- certifierad 2011.


Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till att vi använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig.
Läs mer Ok