Skip to main content
niklas norlen

Niklas Norlén

Leg Fysioterapeut
Lärare/Föreläsare på Hands on Sweden

Niklas Norlén leg fysioterapeut arbetar heltid inom Muskuloskeletal Ultraljudsdiagnostik  (MSK UL) med fokusering på diagnostik och interventioner, och har nu kommit upp i en ansenlig mängd av ca 50 000 scanningar och har god praktisk och teoretisk erfarenhet inom MSK.

Niklas är specialistsjukgymnast inom fysisk aktivitet och idrottsmedicin samt MSc i idrottsvetenskap, har examen i MDT (Mekanisk Diagnostik och Terapi enligt McKenzie), examen i OMT (Ortopedisk Manuell Terapi) och dansk examen i muskuloskeletal ultraljudsscanning för leg sjukgymnaster.

Nu arbetar Niklas sedan 2016 som konsult med uteslutande ultraljudsdiagnostik av alla extremitetsleder. Niklas ger nu injektioner i alla extremitetsleder för behandling och diagnostik med genomlysning av ultraljud. Han genomför i dag ca 700 ultraljudsguidade interventioner per år. Arbetar som konsult på Capio Idrottscentrum med nära kontakt och samarbete med ortopedläkare och fysios. Niklas hjälper också till med injektioner/blockader i ländryggen, nacken och bröstryggen med ultraljud.

Aktuella föreläsningar med Niklas Norlén

Lärare/Föreläsare
trice logo

Kontaktperson
Trice Imaging Försäljning
Johanna Wollert Melin
0702-34 60 41
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

canon medical logo

Kontaktperson
Canon Medical Ultraljud
Anders Hildebrand
070-295 99 72

ge healthcare logo

Kontaktperson
GE Healthcare
Emma Jonsson
070-108 04 08
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.