Skip to main content

Om Hands On Sweden

Hands-on Sweden är ett ledande företag i Sverige som bedriver utbildning i muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik på alla nivåer som startade i Sverige 2009. Vi genomför i dag ca 10-15 utbildningar per år med ca 8-12 deltagare per kurs. Under de senaste åren har konsultuppdragen ökat inom MSK UL och vi skräddarsyr nu utbildning för kliniker, olika avdelningar eller för den enskilde användaren.

Muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik (MSK UL) har de senaste åren gått fram enormt tack vare bättre högupplösta ultraljudsapparater med linjär prob, reducerade priser, mera användarvänliga apparater och möjligheten till bärbar utrustning. I alla maskiner finns nu också Doppler som ger möjlighet att se flöden, ex kärlinväxt i senor och inflammationer.

OMT- Certifiering

Utbildningen har stegvis utvecklats sedan starten och den fick OMT- Certifiering under 2011. Vi bedriver nu OMT certifierad utbildning med examen inom området muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik för leg läkare, leg sjukgymnaster, leg naprapater, sonografer, leg kiropraktorer, leg vetrinärer samt leg BMA.  Utbildningen sker i små grupper om max 3 kursdeltagare på varje ultraljudsapparat för bästa pedagogik.
Hands-on Sweden använder sig av olika ultraljudsleverantörer som ställer sin utrustning till vårt förfogande på utbildningen. Vi använder nu uteslutande högupplösta ultraljudsapparater upp till 24 MHz. Detta möjliggör en optimal pedagogisk och utbildningsvänlig miljö för kursdeltagarna.

Vi samarbetar både i Sverige och utomlands med fler ledande reumatologer, radiologer och ortoped läkare som dagligen använder MSK UL för diagnostik och interventioner. Sedan 2011 är Hands-on Sweden representerad i OMT sektionens MSK UL grupp för att tillsammans utveckla och sprida MSK UL i Sverige.

Hands-on Swedens MSK UL- utbildning med dess tekniska, teoretiska och praktiska genomförande baseras på internationell praxis för att kunna standardisera scanningen. Vi har också som mål att på ett pedagogiskt och standardiserat sätt lära ut MSK UL, så att deltagarna kan tolka bilderna inom det muskuloskeletala området på rätt sätt.


Följ oss på 
LinkedIn och YouTube

trice logo

Kontaktperson
Trice Imaging Försäljning
Johanna Wollert Melin
0702-34 60 41
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

canon medical logo

Kontaktperson
Canon Medical Ultraljud
Anders Hildebrand
070-295 99 72

ge healthcare logo

Kontaktperson
GE Healthcare
Emma Jonsson
070-108 04 08
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.