Skip to main content

Intraoperativ användning av ultraljud för att bedöma cam-deformitet

Studie Höft / Orginal Titel

Intraoperative Use of Ultrasound for Assessing Cam Deformity and Cam Resection

Received: November 15, 2022; accepted January 22, 2023.

 

En sammanfattning från studien

I den ständigt framåtskridande världen av höftkirurgi finns det alltid plats för förbättringar. Även om fluoroskopi länge varit standarden för att bedöma cam-resektion vid behandling av femoroacetabulärt inklämningssyndrom, har tekniken sina begränsningar. Exponering för strålning, behovet av extra skyddsutrustning och den krångliga hanteringen av C-armen väcker frågan: finns det ett bättre sätt?

Ultraljud, en mer flexibel och kostnadseffektiv bildteknik utan strålning, framstår nu som ett lovande alternativ. Forskare föreslår att man under operation kan använda ultraljud för att mäta de avgörande alfa-vinklarna och på så sätt säkerställa att tillräcklig benvävnad har avlägsnats. Resultaten visar på en tydlig korrelation mellan ultraljudets precision och de traditionella radiografiska teknikerna. Det här är inte bara ett tekniskt framsteg, utan en möjlighet att revolutionera kirurgens förmåga att utföra mer exakta ingrepp och förbättra patientens prognos efter operationen.

 


Ni som är aktiva kursdeltagare kan läsa orginal studien genom att logga in här: Intraoperative Use of Ultrasound for Assessing Cam

trice logo

Kontaktperson
Trice Imaging Försäljning
Johanna Wollert Melin
0702-34 60 41
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

canon medical logo

Kontaktperson
Canon Medical Ultraljud
Anders Hildebrand
070-295 99 72

ge healthcare logo

Kontaktperson
GE Healthcare
Emma Jonsson
070-108 04 08
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.