Skip to main content

Grundkurs i MSK-injektioner med ultraljud, 8 februari 2025

msk injektioner

Hands on Sweden erbjuder nu åter en grundkurs i ultraljudsledda injektioner för övre och nedre extremiteter. Vi kommer att ha två lärare på plats, båda med lång erfarenhet av ultraljudsledda injektioner i alla extremitetsleder. 

Michael Ziegelasch, reumatologläkare med specialintresse inom muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik och injektioner, har mycket lång erfarenhet av ultraljudsledda injektioner. Han injicerar intraartikulärt i alla extremiteter, samt i bursor och senskidor med mera. 

Niklas Norlén, specialistfysioterapeut inom idrottsmedicin, har ett specialintresse för muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik och ultraljudsledda injektioner i alla extremitetsleder samt i ländrygg och nacke. Han arbetar idag uteslutande med ultraljudsdiagnostik och ultraljudsguidade injektioner/interventioner samt som lärare i ämnet. 

Vi kommer att erbjuda grundläggande kunskaper om hur man bäst ger injektioner i extremitetsleder intraartikulärt, i bursor och senskidor med hjälp av ultraljudsguidning. Lärarna kommer att demonstrera olika tekniker i de olika extremitetslederna och instruera om för- och nackdelar med olika nålmetoder. De kommer även att instruera och demonstrera nålteknik "in plane" och "out of plane". 

Vi kommer också att gå igenom studier som publicerats angående ultraljudsledda injektioner jämfört med injektioner utan ultraljud, och diskutera för- och nackdelar. Deltagarna kommer att få träna injektionsteknik på preparerade preparat. Inga injektioner kommer att utföras praktiskt på deltagarna under kursen. 

Deltagarna får ett deltagarbevis, men det ger inte någon examen eller berättigande till att självständigt utföra injektioner efter kursen. Se vidare under Socialstyrelsen vad som gäller för din yrkesgrupp och legitimation. 

Läs mer och Anmälan sker på här.

trice logo

Kontaktperson
Trice Imaging Försäljning
Johanna Wollert Melin
0702-34 60 41
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

canon medical logo

Kontaktperson
Canon Medical Ultraljud
Anders Hildebrand
070-295 99 72

ge healthcare logo

Kontaktperson
GE Healthcare
Emma Jonsson
070-108 04 08
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.