Hands-on Avancerad MSK | Utbildning för axel och armbåge

Hands-on Sweden erbjuder nu MSKUL-utbildning specifikt inriktad på skuldran och armbågen. Utbildningen är riktad till sjukgymnaster, ortopedkirurger och andra läkare med särskilt intresse för axel- och armbågsled. Tyngdpunkten i kursen kommer ligga på axelleden och då framförallt patologier i rotatorkuffen.

Vi kommer specifikt att titta på strukturer runt axel och armbåge och går igenom ett komplett, praktiskt MSKUL-status för axeln. Kursdeltagaren får: En teoretisk och praktisk genomgång för att kunna diagnostisera, bedöma och tolka framförallt rupturer i rotatorkuffen men även andra diagnosgrupper där MSKUL är fördelaktiga. Lära sig tolka echogenicity i olika strukturer samt lär sig identifiera och bedöma fettinfiltration i supraspinatus- samt infraspinatusbuken.

Praktisk träning och teoretisk instruktion för att få bästa bild och projektion. Utföra mätningar av strukturer som muskel och sena samt Dopplerundersökning av sena, led och muskel. Diskussion kring feltolkningsmekanismer som anisotropi och hur de undviks. Träna på dynamisk scanning och hur detta används i MSKUL-bedömningen. Kliniskt resonemang/ patientdemonstration och bildvisning av patologier. Niklas Norléns egen forskning kring MSKUL i samband med traumatiska rupturer av rotatorkuffen presenteras. Fika och kursmaterial ingår.

Inbjudna gäster kommer vara Shwan Khoschnau specialistläkare inom ortopedi från Elisabethsjukhuset. Han är medlem i Svenska axel- och armbågssällskapet. Har specialintresse i axelsjukdomar och idrottsskador, med stor erfarenhet i både öppen och artroskopisk kirurgi, framför allt större typer av kirurgi inom axelleden. Dessutom utför han artroskopisk kirurgi inom knä och höftled.

muskler figur axlar armbagar

  • Tid/Datum: Om kursen är bokningsbar, klicka på "Anmäl dig" -knappen för kursdatum och kurstid.

  • Pris: 4200 kr exkl. moms

  • Förkunskaper: Genomförd A kurs eller liknande inom MSKUL

Shwan Khoschnau

Shwan Khoschnau

Shwan har lång erfarenhet av all form av axel kirurgi och ledande i Sverige inom området, men också inom MSK. Han använder MSK dagligen i sitt arbete för att diagnostisera axel besvär hos patienter samt tolka MSK fynden ihop med kliniska test, MRT och kirurgi. Shwan kommer föreläsa med fokus på cuff rupturer och axel kirurgi i kombination med praktisk MSK träning inom axel leden. Shwan Khoschnau och Niklas Norlén kommer även visa patologibilder med betoning på cuff rupturer.
Gästföreläsare
Cirkel Rod
samsung
medema
hälsosamma möten
teraplus
Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till att vi använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig.
Läs mer Ok