Hands-on Avancerad MSK | Utbildning för fot, underben

Hands-on Sweden erbjuder nu MSKUL-utbildning specifikt inriktad på fot och underben. Utbildningen är riktad till sjukgymnaster, ortopedkirurger och andra läkare med särskilt intresse fot- och underben. Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment i muskuloskeletal ultraljudsscanning (MSKUL). Tyngdpunkten i kursen kommer ligga på fotleden.

 Vi kommer specifikt att titta på strukturer runt fot och underben. Kursdeltagaren får: En teoretisk och praktisk genomgång för att lära sig diagnostisera, bedöma och tolka framförallt ligament-, muskel- och senskador men även andra diagnosgrupper där MSKUL är fördelaktiga. Träna ingående på dynamisk scanning runt de aktuella lederna, t.ex. visa exempel på tekniker för att kunna se impingement posteriort och anteriort i talucruralleden. Lära sig tolka echogenicity i olika strukturer. Praktisk träning och teoretisk instruktion för att få bästa bild och projektion. Utföra mätningar av strukturer som muskel och sena samt Dopplerundersökning av sena, led och muskel. Diskussion kring feltolkningsmekanismer som anisotropi och hur de undviks. Kliniskt resonemang/ patientdemonstration och bildvisning av patologier. Fika och kursmaterial ingår.

Förkunskaper: Genomförd A kurs eller liknande inom MSKUL

Pris 3900 exkl moms

(För anmälan till utbildningen, klicka på länken "Anmäl dig!" längst ner.)


Nyhet! Ny fotkurs ute som startar i höst 2017. Föreläsare Niklas Norlén samt Dick Larsson fotortoped.

dick larsson

Dick Larsson

Dick Larsson Spec ortopedi sedan 1986. Överläkare i Ortopedi på Centralsjukhuset Karlstad numer på timtid. Startat Klarälvskliniken Karlstad 2009 och jobbar där tillsammans med 8 sjukgymnaster 2 ortopedkollegor och 1 ortopedingenjör. Dessutom som konsult på Orthocenter i Gbg. Numer i huvudsak med fotkirurgi . Idrottsintresse och varit landslagsläkare i Bandy och Friidrott . OS läkare 2012 i London. Sedan ett antal år läkare Färjestads BK.

 


 

Visa alla kurser | Anmäl dig!